23 reiseglade og trivelige reisepartnere kom til Brussel Airport i et flott vær, noe som ”forfølger” Reiseklubben på tur. Hos denne gjengen, er det alltid ” ut på tur, aldri sur.

Etter en rask togtur til Leuven, sjekket vi inn på Hotell Mille Collones, et lite hotell midt i byen. Selv om vi måtte flytte til et annet hotell tett ved grunnet for lite plass, fikk vi i hvert fall et hotell bare for oss. Litt tungvint og slitt, ja vel ,men hva betyr det når vi er i godt humør og innstilt på noen flotte dager.

Første kvelden spiste vi meget god mat med sprudlende tilbehør, dette kombinert med god service og rask servering, så var kvaliteten på resten av oppholdet spikret. Vi tok en liten sightseeing i sentrum om kvelden.

Fredag 26

Etter en god frokost, var alle klare for en spasertur par 20 min. til Stella Artois Bryggeri. Det var er varm dag, 25-26 grader gjorde bare gåturen positiv når vi ville få noen kalde drikker på Stella. Omvisning med en god guide, var fint å oppleve og få litt historie om produkter vi kjenner fra våre restauranter, joda skummende drikke ble servert, og til og med gratis. Vi var også innom Stella butikken, med et UTROLIG utvalg av alle sorter øl, og andre sterkere saker- den største av en så dan butikk de fleste ikke hadde sett før.

Om kvelden, var det reservert bord til middag på restaurant Hollyworld, en fantastisk opplevelse med middagsbuffet av alle sorter. Det man klarte å smake på smakte fortreffelig, skulle gjerne spist mer, var vi alle enige om, men nok er nok. Fredagen avsluttet vi på en puben Capitol, med Belgias største utvalg av ølsorter, vet ikke hvor mange sorter det kunne være, 200 sikkert. En kjempeavslutning på atter en fin og varm dag.

Lørdag 27

Frokost måtte vi ha.Kl 10,30 stod en buss og ventet på oss, i dag skulle vi til Brussel. Bussen var kjølig og god og turen var kort.

Midt i byen ble det et stopp og vi fikk til alles overraskelse norsk talende ”guide. Denne karen var en bekjent av en bekjent av Arve. Han drev eget firma i Brussel og jobbet tett opp mot EU systemet . Han hadde bodd mange år i byen og hadde godt kjennskap til det meste. Det var bestilt inngang til oss på EU parlamentet, så vi kunne se å høre mye om hvordan EU systemene fungerer, interessant opplevelse- tok kanskje litt lang til . Etter dette spiste vi lunsj på en liten ”kneipe” i sentrum og fikk servert deres spesialiteter- mugger med øl av mange sorter,og sandwich med spesielle oster og pølser- flott opplevelse. Etter dette ble det en rask tur til Antwerpen, byen for et sjømanns hjerte. Vi hadde for øvrig en ”hot” opplevelse på kjøreturen da sjåføren hadde kludret til innstilling på air condition i bussen, en god gjennomtrekk ble løsningen.

I Antwerpen ble det lunsj og en liten spasertur rundt i sentrum et par timer, før kursen ble satt mot Leuven igjen. Middag på kvelden på restaurant Troubadour- litt trouble med bestilling, men en god opplevelse. Det ble for de fleste avslutning på kvelden med besøk på div. plasser med gode og skummende drikker. Tilbake til hotellet utenaircondition, gradestokken ja sånn ca 28-29 grader.

Søndag 28 mai.

Litt senere frokost i dag. Alle var klare kl. 10.30 for avreise med tog til Brussel. Vi fikk god tid til shopping på flyplassen, kl 15.00 gikk flyet tilbake til gamlelandet. Alle var igjen fornøyde, og venter bare på turen i 2018.

Litt om Leuven:

Leuven har et bysentrum som kan ta livet av selv den mest blaserte. Byen er på Unescos liste over verdensarv. Leuven er et stykke Flandern, den nederlandsk talende delen av dette merkelige landet Belgia. Leuven er hovedstaden i flamske provinsen Brabant og har et meget trivelig historisk sentrum, med en rekke historiske bygninger fra middelalderen. To plasser er spesielt viktige – Oude Mark og Grota Mark- den gamle og den store markedsplassen. Disse plassene ligger i tilknytning til hverandre og utgjør selve hjertet i Leuvens historiske sentrum.

Oppfordring: melde dere på neste tur med reiseklubben, vi har det- gøy- trivelig og sosialt hele tiden, motto til reiseklubben burde vært: du er aldri alene, men det er lov det og, på tur.

Et reisebrev fra 23 reiseglade som var i Leuven

Saltgruven i den lille byen Wieliczka er en av de mest berømte gruvene i verden. Den kom som en av de 12 første objekter på Unescos verdensarvliste i 1978, og blir ofte nevnt som en av verdens uskrevne underverker. Gruven har vært i drift siden middelalderen og består av 300 kilometer med ganger og over 2000 kamre i 9 nivåer helt til 325 meter under bakkenivå. Nede i saltgruvens sjakter finnes en underjordisk by av altere, kapeller, utallige skulpturer og relieffer – alt uthogd i salt. Gruvens hovedattraksjon er kanskje den riktutsmykkede saltkatedralen «St. Kingas kapell» (Kaplica Świętej Kingi).Den er i sin helhet hogd ut i salt, og er verdens største underjordiske helligdom, med plass til 500 troende. I gruven finnes også en rekke innsjøer, og verdens dypest plasserte kurbad. Vi hadde en hyggelig guide som fortalte oss alt av interesse på den nesten 4 kilometer lange turen vi

hadde under jorden. Heldigvis fantes det en heis som fikk oss opp i friluft igjen til slutt.

Etter den fantastiske turen i saltgruvene var det tid for lunsj, og da gjorde vi det som alle turister (les backpackere) bør gjøre; nemlig spise baguetter og drikke øl på en av benkene i parken som går rundt hele gamlebyen i Krakow.

Etter en flere kilometers spasertur var det det deilig å slappe av litt på hotellet før vi skulle samles til middag. Vi gikk i samlet flokk til en koselig restaurant like ved torget som het Chlopskie Jadlo, noe som betyr bondemat oversatt fra polsk. Vi fikk da stifte bekjentskap med det polske kjøkken, og maten var velsmakende, men kanskje noe uvant for de fleste. Men nå er det jo sånn da, at når man er ute å reiser må man jo smake på den lokale maten, og ikke gå på Hard Rock Cafe eller Mc Donalds.

Etter en flere kilometers spasertur var det det deilig å slappe av litt på hotellet før vi skulle samles til middag. Vi gikk i samlet flokk til en koselig restaurant like ved torget som het Chlopskie Jadlo, noe som betyr bondemat oversatt fra polsk. Vi fikk da stifte bekjentskap med det polske kjøkken, og maten var velsmakende, men kanskje noe uvant for de fleste. Men nå er det josånn da, at når man er ute å reiser må man jo smake på den lokale maten, og ikke gå på Hard Rock Cafe eller Mc Donalds.

Nå er bydelen et fint område med flotte synagoger og kirker, trange smug og hyggelige restauranter. Om kvelden hadde vi en lang og hyggelig middag med nydelig mat på en litt bortgjemt restaurant som heter ”Corse”. Denne restauranten lå på 1. plass på listen til Tripadvisor for kort tid siden, og det var lett å merke. Vi ble tatt kongelig i mot, og fikk hele 2. etasje for oss selv. Servicen var upåklagelig og alle tre rettene var kjempegode.

Tirsdag var det klart for hjemreise for de fleste av oss (stavangergjengen skulle bli til onsdag). Litt kaos var det på flyplassen siden det var bygningsarbeider der, men alle kom hjem med sine respektive fly enten de skulle til Trondheim, Bergen eller Oslo.

Nok en gang en fantastisk tur med Reiseklubben. Når det gjelder Arve og Jan så har de nok en gang loset mer en 30 NF-ere trygt frem og tilbake på tur uten et eneste uhell. Alle var veldig fornøyde, og vi var enige om at veldig mange medlemmer i Norge går glipp av noe stort ved å velge å være hjemme når Reiseklubben er på tur. Skulle Arve og Jan finne på å starte reisebyrå ville jeg vært fast kunde.