Endelig sommer og tid for leir. Leiren fant sted på Bjøntegaard leirskole på Hanestad i Rendalen Kommune i Østerdalen. Et perfekt sted, en perle langs E3 og Glomma like ved. 

Vi var totalt seks ungdommer med på leiren, og hele Norge var representert. Fra Kristiansand i sør- til Kirkenes i nord. Oslo i øst og Molde i vest. Vi kjørte i private biler fra Oslo Lufthavn, og da vi endelig kom oss frem til Bjøntegaard, ble vi møtt av Lars Erik som viste oss rundt på leiren, og vi losjerte oss inn på rommene før vi fikk litt mat i kroppen- og for noen var det lenge siden de spiste. 

Det var en sosial gjeng som var med på leir i år, og vi har drevet med mange spennende og morsomme aktiviteter: På selve leirplassen bognet det av aktiviteter: biljardbord, ping-pong bord, airhockey, foosball, pil og bue, luftgevær, dyr og ute- basseng med stabile 23 garder i vannet. Vi har ridd på hest, klatret i klatretårn, skytet med luftgevær og spent bua i pil og bue. Å stable bruskasser var noe alle prøvde. Det gikk ut på at man skulle stable så mange bruskasser man klarer oppå hverandre mens man klatret oppover de. Samtlige slo rekorden sin andre gang de prøvde. Rekorden var på 16 kasser! Vi var ganske «høyt oppe» Slapp av folkens, vi ble sikra i klatretau! 

år vi likevel var i Hanestad, bare 30 minutter unna Flåklypa, var det en selvfølge at vi måtte dra dit. Og vi fikk hilse på både Solan og Ludvig, og alle bestod testen om å få bli de nye astronautene til Reodor Felgen, etter mange oppgaver og tester, klarte vi det etter grundig opplæring av Solan og Ludvig. 

Vi var også i Jutulhogget, en 2,4 kilometer lang Canyon, Nord-Europas lengste. Da vi kom opp, fikk vi høre historier fra Ole Bjøntegaard og fikk litt info om hogget. Blant annet at formasjonen oppsto rett etter siste istid, for ca. 9000 år siden. 

Turen til Tegningfallet var en prøvelse for flere. Tegningfallet bestar av en rekke 

fossefall hvor elva faller rundt 65 meter over en 200 meter lang strekning. Den  og nederste og største fossen er den egentlige Tegningfallet, og har et fritt fall på ca. 25m.

Terje foreslo at vi skulle krysse elva ovenfor fossen for å komme oss tilbake til bussen. Det ble et par stykk våte sko og noen frosne ben. Det var godt å komme tilbake til leiren og bruke resten av ettermiddagen til å bare slappe av. 

Å padle kano på Harsjøen en vindfull dag med regn i lufta var en styrkeprøve da vi skulle padle ut til sjørøverøya. Men mange fant takta og fikk karet seg ut på øya der vi fikk høre litt mer lokal historie fra Ole. Da vi kom tilbake til land, kunne vi velge mellom å padle kajakk, fiske fra land eller båt, eller være i hytta. 

Skrevet av Ellen T. Nilsen