Årets ung voksen weekend har vært noe for seg selv. Fredag 11 september måtte alle komme seg til Værnes før kl. 11. Vi ble hentet i en minibuss og kjørt ut til Tautra og Klostergården.

Klostergården ligger like ved ruinene av det gamle cistercienserklosteret fra år 1207, og her, på ei klosterøy uti Trondheimsfjorden, kan du oppleve vakker natur og et rikt fugleliv.

Etter ankomst Klostergården ble vi servert en nydelig treretters lunsj, før vi innlosjerte oss på rom for natten. Så bar det ut på tur. Vi skulle plukke ingredienser til kveldens middag på egenhånd. Her ble det plukket alt fra nye skudd på bringebærplantene til det de aller fleste ville ha kalt ugress, og snegler i fjæra. Eieren av Klostergården var med oss ut på tur, og delte gladelig sin kunnskap om ulike ting vi fant ute i naturen. Etter endt tur ble vi med inn på kjøkkenet for å være med på forberedelsen av kveldens middag. Vi fant bl.a. rosmarin og einebær.

Frem til middag ble det litt sosialt samvær, og etter middagen var det duket for en liten quiz. En overlegen seier til guttene der altså! Ellers benyttet noen seg av anledningen til å smake på Klostergårdens egenproduserte øl.

Lørdag var det duket for et aldri så lite rebusløp. Her var det mange ulike oppgaver.

1. Oppgave var å skyte på blink med luftgevær. 2. Oppgave var å ta seg frem til et sted som kalles Cuba, og ta en selfie der, for så å ta seg ned til fotballbanen.

3. Oppgave – her måtte vi slå kreativiteten løs, for her skulle det bygges høyest mulig av ting vi fant på stranden. Jentene ledet ei god stund, men guttene fikk til slutt det høyeste byggverket. 4. Oppgave var å løse ulike gåter for å kunne få opp en kodelås. Nedi boksen lå det masse bokstaver som skulle settes sammen til et ord.

Så var det tid for lunsj og avreise inn til Trondheim hvor vi skulle være resten av helgen, og transporten inn til Trondheim var faktisk med en RIB. Noen var nok litt skuffet over at turen ikke varte lengre, men det var allikevel en gøyal tur.

Vel fremme i Trondheim ventet rappellering fra øverste etasje på hotellet, og her var det mange som utfordret seg selv. Resultatene fra rebusløpet ble avslørt og stillingen endte 3-3. Godt jobbet til både gutter og jenter!

Så fikk alle litt tid på egenhånd før vi spiste kveldens middag på restaurant Søstrene Karlsen på Solsiden. Etter middag fikk deltakerne gjøre som de selv ville, noen gikk tilbake til hotellet, mens andre valgte å bli på restauranten litt lengre, og kose seg med dessert.

Søndag ble en rolig dag i forhold til de to foregående dagene, og vi holdt oss på hotellet. Idemyldring i forhold til neste års arrangementer og evaluering av årets helg stod på agendaen. Stor enighet om at det har vært gøy å ha en litt annerledes helg, og det frister til gjentakelse.

Vi håper dette kan friste for flere og at vi blir fler på ung-voksen weekend igjen.

Vi håper å se akkurat deg!

Mvh. Anette Granum