For de fleste av nordmenn som våknet opp den 24. mai, var det en helt vanlig dag. Men for over 30 av medlemmene i NF- foreningen var det en helt spesiell lørdag, for i dag skulle vi på tur. Reiseklubben med Arve og Jan i spissen hadde som vanlig plukket ut et spennende reisemål, og denne gangen gikk turen til Ungarns hovedstad Budapest.

Vi møttes som vanlig presis på Gardermoen, men flyet vi skulle reise med var derimot kraftig forsinket. Nå er jo NF-ere kjent som ekstremt positive mennesker, og så lenge det finnes serveringsteder på flyplassen som serverer deilig mat på tallerkenen og noe godt i glasset, så var det ingen sure miner å se. Etter noen timer var fremkomstmiddelet til Bjørn Kjos klart for ombordstigning, og vel 2 timer senere landet vi på flyplassen i Budapest. Når vi kom ut på flytrappa, slo 30 deilige varmegrader imot oss.

Bussen fraktet oss trygt frem til Novotel Centrum Hotel som ligger kun 20 minutters gange fra Donau. Etter å ha sjekket inn var det tid for informasjonsmøte hvor Arve og Jan orienterte om hva vi skulle oppleve de nærmeste dagene. Etter møtet tok undertegnede med seg de fleste deltagerne for å finne et sted vi kunne få i oss litt mat. Det var ikke så enkelt som vi trodde fordi det første stedet vi kom til var stengt pga oppussing. Det andre stedet

serverte kun pizza og på det tredje stedet var det kun 1 person på vakt, og da sier det seg selv at å lage mat til 25 personer, servere og passe baren var umulig. Til slutt fant vi en hyggelig uterestaurant med god mat og drikke, men da vi fikk maten på bordet satte det i gang et sigøynerorkester. Siden vi ikke hadde mulighet til «å skru av» musikken, ble det vanskelig å prate sammen under måltidet. Etter maten var de fleste slitne etter en lang reise og dro til hotellet, mens andre ville utforske Budapest`s natteliv.

Søndag morgen dukket opp med like varmt og fint vær og nå skulle vi utforske denne spennende byen samt en naboby lenger opp langs Donau. Problemet var at de fleste av oss var i Budapest for første gang, og hvem skulle da finne frem og fortelle oss om denne fantastiske byen. Svaret kom noen minutter senere da en buss kjørte opp foran hotellet. Ut kommer Sigbjørn fra Horten og ønsker oss velkommen inn i bussen. Sigbjørn fortalte at han hadde forelsket seg i Budapest (ikke vanskelig å forstå) og flyttet hit for 11 år siden. Siden da hadde han giftet seg her nede, og drev nå et firma hvor han hjalp norske fastboende samt guiding av norske turister. Vi hadde en flott tur rundt i byen hvor han fortalte om byens spennende historie. Etter en stund satt vi kursen nordover mot Szentendre. Det er en liten «kunstnerby» som ligger en halvtimes kjøretur fra Budapest. Det var en spennende liten by med trange smug, spennende gallerier og museum. I det kjente marsipan-museet i denne byen kan du bl.a. oppleve Michael Jackson i helfigur støpt i sjokolade! Byen har også et lite vin/likør-

bryggeri som vi besøkte. Her ble det så mange smaksprøver at stemningen var høy i bussen tilbake til hotellet.

Etter en dusj og litt avslapning på hotellet var det klart for kveldens høydepunkt, nemlig 4 retters middag på en turistbåt på Donau. Med nydelig mat, god drikke, flott service og ikke minst en fantastisk utsikt ble det en uforglemmelig kveld. Etter å ha seilt på Donau i mer enn to timer med opplyste broer, Slottet, Parlamentsbygningen og andre kjente bygninger og landemerker skjønner jeg godt at Johann Strauss d.y. skrev den vakre «An der schönen, blauen Donau».

Mandag opprant med like flott vær (vi får som vi fortjener), og denne dagen var satt av til at alle kunne gjøre som de ville. Noen valgte shopping, andre vil utforske byen til fots, mens noen valgte tur til Slottshøyden og Gellert-høyden. På kvelden ble det ny samling til god mat og mye god vin i en kombinert mat- og vinkjeller, så stemningen var god når vi fant frem til hotellet sent på kvelden.

Så var vi kommet frem til det kjedeligst som finnes på en hyggelig tur, nemlig pakking for hjemreisen. Turen til flyplassen og flyturen hjem gikk etter planen, og det var en fornøyd gjeng som tok avskjed med hverandre på Gardermoen.

Det siste avsnittet skriver jeg for min egen del, men jeg tror jeg har de aller fleste med meg når jeg hyller Arve og Jan for nok en fantastisk tur. Man må nesten ha kuleramme for å finne ut hvor mange timer som har gått med for å forberede en slik tur. Det at nok en slik tur igjen blir gjennomført uten noen form for negative overraskelser eller uhell, tyder på meget god planlegging fra reiseledernes side. Reisemålet var også et godt valg. Undertegnede har vært i nesten 20 land i Europa, og Budapest er den absolutte favorittbyen. For deg som leser dette, og ikke har vært der ennå, har jeg et råd: Legg neste utenlandstur dit.

Helt til slutt vil jeg på vegne av alle deltagere takke Arve og Jan for en flott tur, og vi gleder oss allerede til neste tur i 2015.

Jan Carlsen

Nestleder Vestfold