Den 3. august var det endelig sommerleir. I år gikk turen til Søvassli Ungdomssenter. Selv om ankomsten til leiren var godt utpå ettermiddagen, hadde vi god tid til å bli kjent med de nye og gamle vennene våre. Aktivitetene varierte veldig.

På lørdagen hadde vi mye sosialt samvær og lederne hadde ordnet til quiz. Dette var jo ankomstdagen, og til tross for at alle hadde reist langt, var de fleste sent oppe denne kvelden og brukte tid til småprat og kortspill.

Søndagen var gikk vi tur til et lite vann i en myr og fisket etter småkryp. Vi ble delt inn i grupper og fikk i oppgave og lage bål og tenne den opp med. Vi brukte kvelden til å samles i en peisestue der vi igjen hadde en runde quiz og de fleste ble sittende til sent på kvelden for sosialt samvær.

Mandagen gikk vi langs gamle E36 for å finne blomster og finne ut av hva slags type blomster vi fant. Vi lærte ganske mye om at blomster ligner på hverandre, men flere av ungdommene følte at dette var mer som et leirskoleopplegg, men vi hadde det likevel koselig. Senere på kvelden tente vi bål i gapahuken og hadde musikk quiz.

Tirsdag skulle vi ut å padle i kano. Vi fikk først litt informasjon om hvordan vi burde sitte i båten og padlet. Senere snakket vi om hvem som hadde padlet før, og ble delt inn i grupper på to og to som skulle padle sammen. Vi padlet ut til en øy der vi tente bål og grillet mat. Det var en koselig ut, og vi ble bedre og bedre kjent med den vi padlet sammen med. Vi padlet litt videre før vi tok en pause.

Connie og Ellen hoppet plutselig ut i vannet fra en bro, og alle lurte på hva som skjedde før de skjønte at det bare var to gale jenter som ville ha seg en dukkert.

Da vi kom tilbake på land, og skulle sette kanoene på plass, måtte vi samarbeide om dette. Vi ble derfor igjen ganske nære hverandre de som hadde padlet sammen.

Da vi kom opp til leirskolen igjen, satt vi ute på bålplassen og hadde det sosialt. Vi var fem stykker som satt rundt bålet til sent på kvelden, og det var en lang stund det var helt stille rundt bålet. Vi som satt igjen syns dette var ganske koselig. Og det virket som at alle hadde en topp dag!

Paå onsdagen var vi mest på området rundt leiren. Denne dagen var det tilbud om zip-line (taubane), klatrevekk og rappelering. Vi hadde også flere samarbeidsaktiviteter. Blant annet edderkoppnettet der alle skulle komme seg igjennom hvert hull. Her måtte vi tenke grundig igjennom hvordan vi skulle gjøre det. Vi måtte krype og løfte hverandre for å ikke være nær edderkoppnettet. Det virket som at alle syns dette var en morsom aktivitet.

Vi hadde også en aktivitet som Leif-Martin, aktivitetslederen kalte 4metersveggen. Det innebærer at vi må løfte hverandre oppover veggen og opp på et platå. Vi ble enige om at hvis fem stykker kom seg over veggen ble det godkjent. Og heldigvis, fikk vi det til!

Vi hadde også en aktivitet som gikk på at vi skulle være to og to som skulle gå sammen. Den ene skulle ha bind foran øynene og den andre skulle lede den blinde igjennom en hinderløype. Vi syns samarbeidsaktivitetene var fine aktiviteter, for vi lærer og samarbeide og stole på hverandre.

Fredagen var det tid for hjemreise, og det var mange triste ungdommer som tok farvel med hverandre på Værnes.

Vi ble godt kjent med hverandre, til tross for at uken gikk fort. Mange av oss har god kontakt med hverandre også utenfor foreningens regi, og vi føler vi har blitt en fin sammensveiset gjeng.